1 april 2009

Hoe breng je de Liefde hier?

Categorie: Teruggekomen — Desiree @ 18:37

Tijdens een BDE ervaren heel veel mensen een enorme LIEFDE, waar je ook helemaal van onder de indruk bent. Voor veel mensen maakt het zelfs, dat hun leven er 180 graden door omdraait!

Dat is nogal wat! Eén ervaring en je hele leven staat op zijn kop!

Maar hoe ga je daar mee om naar de mensen om je heen?

Want het is heel fijn, dat je het zelf hebt gevoeld, maar het is nog heel iets anders om die Liefde ook aan anderen te geven.

Zelf vond ik het moeilijk, dat mensen om je heen je niet begrijpen. De Liefde die je Boven ervaren hebt, is heel anders dan de liefde die we hier kennen.

“De LIEFDE is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.” Dit staat in 1 Korinthiërs 13: 4-7.

Zoals dit beschreven staat, zo kan het ook écht! Het is heel bijzonder, maar eigenlijk ook heel logisch. In alle BDE”s komt de verbondenheid tussen alle mensen en God en engelen naar voren. Daaruit kun je concluderen, dat we echt met elkaar samen iets maken.

Dan is het ook logisch, dat je een ander niet gaat tegenwerken, maar dat je zoekt naar wegen, waarin je samen beter wordt. Dus dat je rekening houd met anderen. Maar ik heb het zelfs ervaren, dat het helemaal niet nodig is om voor jezelf te “zorgen”. Als je wensen hebt, dan mag je die kenbaar maken en dan komt er gewoon een moment, dat het “het” moment is, om die wens in vervulling te laten komen. En dan is het ook voor degenen om je heen het beste moment en geniet je veel meer, dan dat je op een moment iets wilt doen, alleen omdat jij het wilt. Dus als je afstemt, dan komt er gewoon een geschikt moment!

Soms hoor ik dat mensen die een BDE hebben gehad zich “nu heel sterk” voelen. En dan bedoelen ze daarmee, dat ze anderen niet meer nodig hebben. Veel mensen gaan zich dan verder bekwamen op het spirituele gebied of worden kunstenaar.

Het deed mij heel erg pijn om te horen en te zien, dat mensen zich dan op deze manier ontwikkelen. Er zijn redenen waarom sommige mensen dit gaan doen, maar ik kan het zelf niet goed begrijpen, dat wanneer je die Liefde ervaren hebt, dat je dan op een punt kunt komen, dat je anderen niet meer nodig hebt.

Voor mij was het juist andersom; als ik die Liefde ervaren heb, dan heb ik denk ik de verantwoordelijkheid te nemen om die Liefde dan te laten zien, zoals het bedoeld was.

Ik vind het moeilijk om te schrijven, maar regelmatig ervaar ik bij mede-bde’rs, dat ze zelf in het middelpunt komen te staan, omdat zíj die ervaring hebben gehad en het dús weten.

Het is begrijpelijk, dat je na zo’n intense ervaring erkenning wilt voor wat je meegemaakt hebt en ik vind het ook begrijpelijk, dat mensen dan in occulte zaken terecht gaan komen, omdat ze daar dan wel iets met hun spirituele gevoelens kunnen doen én erkenning krijgen…

Het is ook begrijpelijk, dat mensen op allerlei manieren gaan zoeken om iets met hun ervaring te doen en ik vind het daarom ook heel jammer, dat er nog in zoveel kerken en bij zoveel christenen geen ruimte is, om over een bde te praten. Naar mijn idee drijven we daarmee veel mensen uit de kerk weg, terwijl we juist heel veel van ze kunnen leren.

Voor mij staat dat haaks op wat ik ervaren heb; ik sta juist niet meer centraal; ik geniet intens van de verbondenheid en wil juist heel graag dingen met andere mensen samen doen. Ik geniet nu intens van de goede dingen die anderen kunnen en doen! En dat komt, omdat we echt met elkaar dit grote Plan, wat God bedacht heeft, mogen laten uitvouwen. Daar wordt de wereld anders door!

Ons wordt erg vaak geleerd, dat we autonoom moeten zijn, maar dat zijn we niet; je kunt niet zonder anderen. We zijn niet gemaakt om helemaal alleen te kunnen overleven en dat moeten we dus ook niet gaan proberen. Adam voelde zich toch ook alleen!

Ik heb erover nagedacht hoe het kan komen, dat bde’rs zo verschillend op de Liefde reageren. Ik denk, dat dat komt, omdat je wanneer je niet op de Liefdesbron afstemt, niet in staat bent om die Liefde uit te dragen. Je kunt dan alleen doen, zoals je het zelf interpreteert. Dan is het ook weer alleen jij. En dat is weer geen verbondenheid.

Wanneer je afstemt, in verbondenheid, op de Liefdesbron, God, dan kan Hij je vullen met de Liefde die je in je bde ervaren hebt. Doe je dat niet, dan mis je de verbondenheid en kun je ook niet in Zijn Liefde verder je leven leiden. Constant blijven afstemmen op Hem blijft dus nodig om te groeien in de Liefde.

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*