1 april 2009

de Leeuw

Categorie: Andere BDEs — Desiree @ 13:00

Deze BDE kreeg ik nog maar heel kort geleden; in de nacht van 26 op 27 Maart 2009.

Het is een korte BDE en ik ben er enorm van geschrokken…

Dit was de eerste keer, dat ik een BDE kreeg, op het moment dat ik weet, wat een BDE is.

Omdat ik voor mijn slaapapneu behandeld word met een CPAP (een apparaat wat er voor zorgt, dat er onder druk lucht naar binnen geblazen wordt, zodat de luchtweg open blijft) had ik helemaal niet verwacht, dat ik nog een BDE zou kunnen krijgen.

De druk van het apparaat is begin Februari flink verlaagd en dat was toch niet helemaal goed. Ik werd ook weer steeds vermoeider en begon ook al weer ‘s middags zo’n 2 uur bij te slapen; foute boel dus.

Ik liep met een groep van ongeveer 10 anderen door de rivier. Het water kwam tot halverwege onze enkels en knieën.

We kwamen langs een plek waar het leek, alsof er een brug over de rivier was, maar dan ontbrak de brug.

Toen we verder liepen, gingen de anderen naar de kant van de rivier en daardoor zag ik toen pas, dat het allemaal beren waren. Donkerbruine, goedaardige, rechtopstaande beren, die op de oever enthousiast werden begroet door hun soortgenoten. De beren waren even groot als ik en je zou zo met ze kunnen knuffelen….

Het licht wat achter hen was, leek een soort mist, waardoor de zon scheen, maar dan zonder mist. Het was heel bijzonder dat licht.

De oever was makkelijk te bereiken en je kon zo makkelijk het vaste land op. Daarachter was een licht glooiende helling,. waar je best ver overheen kon kijken.

Omdat er niemand was, die mij kwam begroeten, liep ik wat verder door de rivier. Net nadat ik de beren gepasseerd was, zag ik ineens een LEEUW op me afkomen! Ik schrok me helemaal naar, omdat ik in eerste instantie dacht, dat hij op me afsprong. Maar dat was dus niet het geval. Hij keek naar me en direct in mijn grote schrik, realiseerde ik me, dat het Jezus was!

Maar toen was ik al weer terug in mijn bed…. Ik was echt zó geschrokken… In de eerste plaats omdat ik van Hem schrok, terwijl je zó graag bij Hem wilt zijn en aan de andere kant omdat ik weer een BDE kreeg….

Hij was een hele grote leeuw, met lange manen, waar ik het liefst in had willen kruipen en om Zijn nek had willen vallen….

Wat ook bijzonder was, was dat je niet nat uit het water kwam. Die beren waren ook niet nat; hoefden zich ook niet uit te schudden om zich van het vele water te ontdoen… Dat realiseerde ik me later pas.

Nu ik erop terug kijk, denk ik dat Jezus me wel even “gedag” kwam zeggen, maar we wisten allebei, dat ik hier niet zou blijven. Het was ook helemaal niet mijn bedoeling om Boven te komen…

Dat vond ik ook bijzonder, dat toen de beren begroet werden, dat ik toen zelf helemaal niet ging kijken of er iemand was, die ik kende.

Ondanks dat ik dat wist, was er ook hier weer die intense verbondenheid onder elkaar. Het was gewoon “goed” om met elkaar b.v. door het water te lopen. Het waden was ook helemaal niet zwaarder lopen, dan normaal op een pad.

En het Licht was ook erg bijzonder. Dat had ik nog niet eerder zo gezien…

Wat ik erg moeilijk vind, is dat ik weer zo’n ervaring heb gehad en dat ik wéér terug ben gekomen… De heimwee wordt er alleen maar groter door.

Het is zó héérlijk om daar te zijn en eigenlijk kan ik het gewoon niet meer aan, om toch steeds weer terug te komen. Maar ik wil ook nog hier blijven…

Een lied wat mij bij deze BDE heel erg raakt, is lied 642 uit Opwekking;

Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier.

Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier

Want dit water brengt nieuw leven en verfrist mij elke dag

‘t Is een stroom van uw genade, waar ‘k U steeds ontmoeten mag.

Refrein; Here Jezus, neem mijn leven. Ik leg alles voor U neer

Leid mij steeds weer naar het water; ‘k wil U daar ontmoeten Heer.

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*