25 maart 2009

Gezin met 13 kinderen….

Categorie: Andere BDEs — Desiree @ 14:18

Deze BDE is mijn favoriet, na de BDE in “de Herberg”. Maandenlang, ik denk tot wel ruim een half jaar lang, viel ik ‘s avonds altijd in slaap met het beeld van deze BDE in mijn gedachten!!

Vanaf ons dakterras keek ik de polder in, waar ik schrok van een grote rookpluim! Ik was met nog andere mensen samen en ik besloot om even te gaan kijken, zodat we misschien hulp zouden kunnen bieden.

Ik vloog erheen en vond het heel bijzonder om onderweg vanuit de lucht de polder met allerlei boerderijen en landerijen e.d. te zien!

Ik naderde een grote boerderij met schuren en stallen die allemaal in brand stonden… Er waren paarden bij, die gelukkig wisten te ontkomen en de mensen waren daar bezig om andere dieren ook te redden. De dieren renden de wei achter de boerderij in.

De boerderij was moeilijk te bereiken over de weg. Er lag een brede vaart langs met een smal fietspad erbij, vanuit de kant gezien waar ik keek. Ik ben teruggevlogen om hulp te halen en toen ging er nog iemand met mij mee om te helpen.

Maar de boerderij was echt helemaal uitgebrand, er was geen redden meer aan. Alle hout was verpulverd en het pand stond op instorten.

Toen we op het erf aankwamen, bleek dat er een gezin woonde met 13 kinderen! Ze waren gelukkig allemaal gered, maar hadden dus geen onderdak meer. Alle gezinsleden werden verzameld en ik nodigde ze uit, om dan bij ons te komen logeren voorlopig.

We gingen lopend onderweg langs de vaart, over het fietspad. Een eind verderop kwamen we bij een grenspost, zo heb ik het ervaren. Er was een slagboom en er waren bewakers bij de slagboom. Er was geen spannende sfeer; we moesten alleen wachten totdat er het één en ander geregeld was, maar dat deed de vader van het gezin.

Wij gingen toen in het gras zitten, omdat we moesten wachten op toestemming om door te kunnen gaan. De vader kwam ook bij ons zitten en hij ging het één en ander delen. Ik zeg hier delen, omdat er weer communicatie was, wat niet uitgesproken werd, maar die er absoluut was. We hadden ook niets nodig; het gras was heerlijk om in te zitten. We genoten van de natuur en de omgeving.

Toen we daar zo bij elkaar zaten, was het er zóóó LIEFDEVOL wat daar gebeurde…. Er was zo’n intense aandacht voor al die 13 kinderen. Ze werden allemaal gezien zoals ze werkelijk zijn; al hun talenten werden benut; ze mochten er allemaal echt helemaal zijn, zoals ze zijn. We werden daar allemaal enorm opgebouwd in LIEFDE…

Ik voelde me zó bevoorrecht, dat ik bij dit gezin aanwezig mocht zijn op dat moment! Dit ging zó diep….. Daar krijg ik nu ik dit schrijf weer een brok van in mijn keel… Echt púre LIEFDE….. zonder oordeel, zonder voorwaarden……

Daarna mochten we door en kwamen we bij ons huis aan. Daar bleek, dat een andere vriendin al eten aan het koken was voor iedereen!

Ons huis was ineens ook een stuk groter geworden! De keuken leek wel een soort gaarkeuken!

Daarna gingen we naar boven om voor iedereen een slaapplek te vinden.

De kinderen waren al vooruit gegaan en ze kwamen nu de één na de ander vertellen wat ze gevonden hadden…. Er bleken ineens veel meer slaapkamers te zijn….

Er was nog veel kleding die ik ooit gekregen had of over had, wat prima geschikt was voor de kinderen…. Echt, alles wat nodig was, dat bleek er te zijn.

Maar wat ik zo bijzonder vond, was dat al die dingen er in de loop van de tijd gekomen waren…. alleen ik was vergeten, dat ik dat had. Heel apart was dat. Dus ik bedoel ook, dat de kamers die er méér waren, dat ik die ook vergeten was, dat ik die had…… Ons huis was enorm gegroeid, maar toch heel bijzonder hetzelfde gebleven!

Echt in alles werd voorzien! Ik ervoer het als, wanneer jij bereid bent om anderen te helpen, dat God dan alles geeft (en vaak nog meer)wat nodig is! God voorziet echt!

Het is zó gaaf om er echt helemaal voor een ander te kunnen zijn; écht luisteren naar wat de ander bezig houdt! En dat gebeurde toen we bij elkaar in het gras zaten. Een moment, wat ik nooit, nooit meer zal vergeten!

Ook in deze BDE komt verbondenheid weer heel erg sterk naar voren. En dat maakt ook voor mij, dat ik dat in dit leven heel erg zoek!

Je voelt je het meest verbonden, als je de diepste dingen met elkaar kunt delen. Dan ben je puur mens; open en bloot…. maar wel op zijn allermooist… Zoals het bedoeld is!!

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*