17 maart 2009

Op reis…

Categorie: Andere BDEs — Desiree @ 19:56

Dit was mijn eerste bde, na de bde’s die ik in “de Herberg” heb gehad.

Ik was met Chris samen; hij zat achter het stuur van een soort busje. We stonden op een hele hoge en lange brug. We stonden in de file, maar er was niemand die zich haastte of zich druk maakte. Het was daar prima staan in die “file”; er was een ontspannen verwachtingsvolle sfeer… Het was goed om daar te zijn!!

Over de brugrand zag ik een PRACHTIGE branding; de golven sloegen heel hoog over ook nog eens PRACHTIGE rotsen!! Het was een adembenemend gezicht!! Ik vertelde het aan Chris wat ik zag.

Maar het was heel bijzonder, dat iedereen zo rustig was en relaxed wachtte op die bijzondere brug…..

Daarna zaten we in een soort trein. Maar ik miste het gedengedengedeng van de wielen die over de rails rijden… Het leek net of de trein zweefde, zo geruisloos en glad ging hij verder!

En ik hoorde PRACHTIGE muziek; werkelijk heel erg mooi…. Hier was het heel erg bijzonder, dat de muziek niet uit de luidsprekers IN de trein kwam, maar dat de muziek BUITEN aanwezig was; gewoon overal te horen….. De trein had trouwens ook geen ramen. En de temperatuur was ook heerlijk! Alles was gewoon GOED daar…

Buiten zag ik ook hele bijzondere gebouwen; er waren gebouwen bij die stonden te swingen op de muziek en er was ook een gebouw waarin in de toren in de handen werd geklapt!!

Maar alle gebouwen waren bijzonder; het leken wel levende gebouwen! Ze waren geen van alle statisch of hard. Het was soepel en meegaand. Hoe ik het anders moet omschrijven weet ik niet.

Sinds deze BDE ben ik van oratoria, klassieke werken met koorzang e.d. gaan houden. B.v. “Elias” en “Paulus” van Mendelssohn vind ik heel erg mooi, maar ook de Mattheüs Passion kan ik heel erg waarderen! Ook de teksten vind ik prachtig van deze muziek.

Het is misschien raar, maar alleen klassieke muziek kan me zó intens raken; daar zit zoveel emotie in!! Muziek raakt me echt diep in mijn hart; het is bijna zelf emotie wat ik daarbij voel.

Voor mij werkt muziek daarom ook heel erg genezend. Emoties die ik zelf niet onder woorden kan brengen, kan ik in de muziek wel vinden en ze helpen me dan ook om de emoties de vrije ruimte te geven. Dat geldt voor vreugdevolle muziek, maar ook voor melodramatische of meeslepende muziek.

Ook liederen die gaan over de hemel, engelen of over dat je graag heel dicht bij God wilt zijn, raken me heel erg…

De boodschap die ik in deze BDE heb meegekregen was, dat ieder mens zijn eigen weg gaat. Chris heeft een andere weg dan ik te gaan en ik weer een andere dan u/jij als lezer. Maar God houd van je en Hij wil graag samen met je op pad….

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*