13 maart 2009

Kopenhagen

Categorie: Andere BDEs — Desiree @ 21:34

Deze BDE heb ik rond Maart 2007 gehad.

We waren met ons gezin en een goede vriendin en nog iemand in een prachtig huis aan het water. Het deed me aan Kopenhagen denken, maar dat was het beslist niet. Het was vreemd, dat ik dat idee kreeg, omdat de beelden verder niet herkenbaar waren als zijnde in Kopenhagen. Ik ben daar namelijk een paar keer geweest.

Wat me erg raakte in deze BDE was dat het huis zó ingericht was, dat je optimaal kon genieten van het uitzicht, maar ook van het samenzijn!

Ik kreeg er eigenlijk een rondleiding wat er allemaal was en waarom het zo was gemaakt! Het huis was echt gebouwd rond het thema “verbondenheid met elkaar”. Dat is iets wat ik zelf heel graag wil; leven in verbondenheid met elkaar!

Er was o.a. een halfronde zit met grote ramen waar je over de haven uitkeek en waar prachtige schepen lagen. Je kon daar dus met een aantal mensen samen zitten, maar het was ook een prachtige plek om te bidden of rustig na te denken!

Verder was er een ronde zit met een houten bank, waar in het midden een grote kookpot hing, waar je dus heel gezellig met elkaar omheen kon zitten om het eten klaar te maken en samen te eten. Het hele huis was ook helemaal gemaakt om samen te zijn en echt samen te leven….

Alles was gemaakt van prachtig licht hout en heel mooi, rustig ingericht. Eigenlijk alleen functioneel, maar heel prettig!

Op een moment moest ik iets met mijn vriendin gaan doen op het schuurdak. Daarvoor moest ik op een ladder klimmen die vanaf een steiger voor het huis over het water tegen de muur van de schuur aanstond, die dus niet aan de steiger vastzat, maar los in de haven stond. Ik vond dat heel eng en ik durfde het eigenlijk niet. Mijn vriendin vond dat ik het toch maar moest doen…

Ik ervoer dat er steeds tegenwerking was en dat dat van de satan zou komen. Ik zei dat ook tegen mijn vriendin en vertelde haar ook, dat Chris ook steeds getreiterd wordt en dat dat de reden is, dat wij overal in dit huis drempels hebben…..

Toen keek ik langs de schuur in de verte en zag toen een prachtige locomotief; het was een echte stoomlocomotief; prachtig opgepoetst, alsof hij zo uit het museum kwam! Eerst dacht ik, dat het een museum was, wat ik zag, maar het was echt gewoon de “normale” spoorlijn….

Wat ook heel bijzonder was, was dat de locomotief helemaal aan de andere kant van de haven reed, maar dat ik hem zag, alsof ik mijn gezichtsvermogen kon inzoomen en hem daardoor van heel dichtbij kon zien!! Ik kon dus alle details zien, terwijl hij echt een heel eind van mij vandaan was!

De locomotief zag ik toen hoog boven de haven over de brug naar onze kant van de haven komen en toen zag ik dat de schepen die wegvoeren recht vanaf de kant naar het midden van de haven voeren en toen óver de brug heen vlogen en toen weer verder voeren…..

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*