21 januari 2011

De “hokjesgeest”

Categorie: Schilderijen — Desiree @ 15:18

De opdracht bij dit schilderij was, waar denk je aan bij de kleur rood en we hadden het over pop-art. In de pop-art worden vaak dingen sterk overdreven neergezet of juist in tegenstellingen. Daarom heb ik hier de voorgrond rood gemaakt, vanwege de kleur van de liefde en het hart zwart gemaakt als tegenstelling vanuit de pop-art.

Toen ik dit schilderij bijna af had, zei iemand tegen me; het lijkt wel de “hokjesgeest”.

Dat raakte me wel, omdat ik vaak ervaar, dat ik in een bepaald hokje gestopt word, waarin ik niet hoor. Ik ben mijn identiteit aan het terugvinden en daarom reageerde ik, dat de hokjes al wel groter worden: dat er al meer ruimte voor mijzelf komt.

Later thuis bedacht ik, dat wanneer mensen je in een hokje proberen te stoppen, dat je dan hun liefde, of hun ware zelf, negatief maakt.

Ik denk, dat wanneer je echt helemaal jezelf bent, dat je dat niet meer in een hokje te stoppen bent en dat je dan ook het zwarte hart niet meer ziet… dat verdwijnt dan achter de kleuren die je zelf aan je leven geeft.

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*