4 maart 2009

God’s Grote Plan

Categorie: Teruggekomen — Desiree @ 21:10

Als je een BDE hebt gehad, kom je vaak heel anders in het leven te staan. Daardoor kan het zijn, dat mensen je niet meer begrijpen.

Ik denk, dat het kan komen, omdat je een heel ander wereldbeeld hebt gekregen.

Voor mij was het heel duidelijk, dat alles met elkaar te maken heeft; dat alles één is, allesomvattend. Het leven draait niet om mij, maar ik maak onderdeel uit van het geheel.

God is Degene die dit alles bedacht en geschapen heeft en dat maakt, dat er voor mij geen noodzaak meer is om me over allerlei dingen druk te maken. Want het is niet mijn plan of mijn werk, of mijn verantwoordelijkheid. Wat wel mijn verantwoordelijkheid is, is om mijn leven op Hem af te stemmen, zodat Hij met míjn leven kan doen, wat Hij wilde gaan doen. Dat geeft me zo’n rust, want Hij heeft mij tenslotte gemaakt en weet wat ik hier kom doen. Ik hoef dus alleen maar met Hem samen op zoek te gaan, wat Hij wil dat ik kan doen. En dan is het wel mijn keuze of ik dat wil. Hij laat mij daarin helemaal vrij!

En het maakt ook, dat ik me nog meer gerespecteerd voel door Hem, terwijl Hij GOD is, toch mag ik naast Hem staan en wil Hij graag weten wat ik graag wil…. Ook tijdens mijn BDE heb ik dat zó sterk ervaren, dat Hij mijn wil respecteert, alhoewel dat niet altijd in mijn voordeel is.

Ik heb ook heel sterk ervaren, dat Hij ons zo graag wil helpen, maar dat wij het zelf vaak niet willen. Wij willen het zelf doen… Maar waarom? Nu ik weet, dat Hij alles in Zijn Hand heeft en met deze wereld en met alles wat Hij geschapen heeft een Plan heeft, wil ik niet meer zelf bepalen, maar wil ik me graag overgeven aan Zijn Plan voor mijn leven.

Daarom leef ik nu ook heel anders. Als ik b.v. een afspraak heb en er komt een andere afspraak bij, dan vraag ik aan God; “Heer wat moet ik doen? ” Heel vaak komt er dan een soort “weten” welke afspraak ik moet verzetten, of ik weet het juist helemaal niet en dan komt er ineens een reactie van de andere kant, dat een afspraak niet doorgaat. Hierin heb ik zulke bijzondere dingen meegemaakt….

Dus mijn agenda ligt standaard in God’s Hand en Hij mag bepalen wat erin komt en wanneer….

Ook b.v. mijn studiekeuze heb ik zo duidelijk als Leiding van Hem ervaren. En ook toen de keuze gemaakt was en ik nog wat dingen moest voorbereiden om daadwerkelijk te kunnen beginnen, heeft Hij zó wonderlijk voorbereid en ook in een zó korte tijd!!! Dat had ik nooit zelf kunnen bedenken.

En dat zijn voor mij ook de “watermerken van God”; zien dat iets op zo’n manier gelopen is, dat ik dat nooit had kunnen bedenken. Gaaf is dat!

Het maakt dat ik nog dankbaarder word en God nog meer in mijn leven wil betrekken. Als de dingen in Zijn Plan passen, dan kan Hij ze ook zegenen!

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*