2 maart 2009

Verbondenheid

Categorie: Teruggekomen — Desiree @ 15:56

Tijdens mijn BDE’s heb ik intens genoten van de verbondenheid die er is!

De verbondenheid is daar zó sterk, dat het ook direct intimiteit is geworden. Ik weet niet goed hoe ik dat moet uitleggen, maar het is zó dichtbij, maar ook zóó veilig en vertrouwd; héérlijk was dat!

Je mag daar zo helemaal jezelf zijn! Vanmiddag zat ik daarover na te denken en toen kreeg ik dit beeld; je hart zit nu van binnen; niemand die het ziet en niemand die weet wat er écht inzit.

Maar als je bij God bent, dan zit je hart aan de buitenkant, waar iedereen het kan zien. Maar het zit niet alleen aan de buitenkant, het is ook nog eens helemaal als deuren opengezet! Dus iedereen ziet direct wat er bij jou aan de binnenkant in je hart zit!

Nu was ik iemand die behoorlijk gesloten leek, maar er was niemand die echt wilde weten wie ik was. Voor mijn BDE’s pastte ik me daarom ook zo veel mogelijk aan iedereen aan, waarvan ik dacht, dat ik mezelf daar dan wel geliefd mee zou maken. Of ik hoopte op erkenning b.v. Maar echte vrienden had ik niet. Ik had wel “vrienden”, maar dat waren voor mij mensen waar ik dingen mee samen deed.

Maar aan de andere kant durfde ik dus zelf ook helemaal geen diepe contacten aan te gaan. Daarom was ik vrij stil en gesloten naar andere mensen. Daarmee hield ik hen ook op afstand.

Nadat ik zo intens ervaren had, dat God alles van me weet en het helemaal niet zinvol is, om dingen te verbergen (dat kan niet eens bij Hem) veranderde ik behoorlijk op dit punt!

Ik vond het zó heerlijk, dat Iemand alles van mij weet; het gaf zo’n rust en ontspanning! Hoe leg ik dat uit?

Doordat ik me steeds aanpastte, moest ik ook opletten wat ik bij wie zei. Dat was toen niet meer nodig. Maar God wist ook wat ik nodig had en zag mijn mogelijkheden, mijn talenten, mijn voorkeuren…

Ook zag Hij mijn verdriet om wie ik niet bedoeld was om te zullen zijn. En het is heerlijk om nu te weten, dat Hij weet wie ik wel bedoeld was om te zullen zijn!

God heeft in mijn BDE’s mijn hart heel diep geraakt, waardoor ik nu beter kan voelen dan voor mijn BDE’s, wat er in mij leeft. Maar het is wel een hele weg om te gaan. Er zit zoveel verstopt in je hart en het kost je ook heel wat, om dat te willen opruimen en het aan Hem over te geven.

Maar nu weet ik, dat Hij er iets kostbaars van kan maken en daarom helpt het mij nu iedere keer weer om meer mezelf te zijn. Gewoon; dit ben ik en je doet het er maar mee!

Ik sta open voor verandering en groei en daar geniet ik ook van. Maar dat niet alleen; het is ook fantastisch gaaf om naar andere mensen te kijken en dan te zien en te weten, hoe God ook naar hen kijkt! Dan kijk je heel anders naar mensen! Andere mensen zijn geen concurrenten meer van elkaar, wat ik vaak zo wel ervoer. Nu zie ik andere mensen met hun eigen unieke mogelijkheden en talenten, waar God ook hen graag bij wil helpen om ze te ontwikkelen. En dat gaat het beste, als je open en eerlijk bij elkaar kunt zijn!! Als je gewoon mag zeggen wat je ergens van vind, of waar je van geniet! Dat maakt dat er ook onderling verbondenheid ontstaat en dan verdwijnt de eenzaamheid!

Veel mensen kunnen het helaas niet aan, om echt in hun hart te durven laten kijken. Ze ervaren dat als bedreigend en dat deed ik zelf vroeger ook en soms nog steeds natuurlijk. Maar ik heb toch ervaren, dat het juist helemaal niet bedreigend is, om de binnenkant van je hart te laten zien; het geeft echt heel veel rust, ruimte, ontspanning, vrede….

De gelukkigste momenten in mijn leven zijn die, waar je er echt voor een ander kunt zijn en waarin je échte verbondenheid ervaart met elkaar….

 

In 2006 was ik veel dingen uit mijn BDE aan het verwerken en toen schreef ik in mijn dagboek;

…, dat ik hoop om de verbondenheid met anderen te kunnen vergroten. De LIEFDE die in mij is, wil er nog steeds heel erg graag uit!

En minstens zo belangrijk; wil ook graag beantwoord worden!

Mag ik zijn wie ik ben?

Zonder verbondenheid kan ik niet meer leven; zonder verbondenheid sta ik op mezelf, mét verbondenheid maak ik deel uit van alles om mij heen.

Zonder verbondenheid voel ik me “dood”, mét volop in het leven, energiek,; voel je je hart opspringen van vreugde bij de gedachte alleen al!

We zijn bedoelt om in verbondenheid met God én met elkaar te leven…

1 reactie »

  1. Ik heb geen BDE ervaring, maar wat herken ik veel dingen die je schrijft.
    Heel fijn om dit te mogen lezen.

    God’s zegen.

    Liefs Meijra

    Comment door Meijra — 17 maart 2009 @ 21:46

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*