24 februari 2009

Heimwee

Categorie: Teruggekomen — Desiree @ 08:12

Wat je tijdens je BDE meemaakt, blijft een zó intens waardevol moment, dat je daar, zeker als het hier in dit leven moeilijk is, zó naar terug kunt verlangen.

Maar het is een vlucht uit het heden en dus niet goed. Ik moet mezelf dan soms ook echt beetpakken en mezelf eruit slepen.

Ik vergelijk het dan ook met een verslaving voor mezelf; als het leven moeilijk is, dan is het het moeilijkst om niet met verkeerde dingen aan de slag te gaan. Dit is mijn punt, wat ik in de gaten moet houden.

En daarom wil ik juist niet wegvluchten voor de moeilijke dingen in mijn leven.

Ik ervaar het ook als een extra verantwoordelijkheid om zorgvuldig met mijn ervaringen om te gaan. Ik “weet” meer en moet die kennis dus vooral ook voor mijn eigen situatie toepassen.

Ik heb het sterk ervaren, dat de Liefde die ik meegekregen heb, bedoeld is om door te geven. Vandaar ook, dat ik denk, dat ik zélf het goede voorbeeld zal moeten geven, omdat ik die ervaringen gehad heb. En als iemand anders dat niet meegemaakt heeft, dan kun je van de ander ook niet verwachten, dat hij of zij dan wel zal beginnen met op God’s manier Liefdevol met elkaar om te gaan.

Wat ook belangrijk is om dit te kunnen doen, is steeds weer afstemmen op God. En dan kom ik bij hét doel voor dit leven; dat je God zo goed mogelijk leert kennen en zo dicht mogelijk bij Hem kunt leren zijn.

Als je Zijn Liefde hier niet leert kennen, dan kún je straks niet dicht bij Hem zijn, terwijl het juist dáár zó gaaf is…..

Dat wil je echt niet missen!

En het voordeel als je dicht bij Hem bent, is dat je ook alles leert loslaten, omdat het hele universum, met alles erop en eraan, Zijn grote plan is, waar wij niets aan kunnen toevoegen of veranderen. Wel kunnen we ons beschikbaar stellen aan Hem, zodat Hij zijn plan door ons heen kan uitvoeren en Grote Dingen doen!

Sinds ik dit weet, ben ik alles aan het loslaten en ga ik steeds meer zien, wat God dan kan doen! En dat raakt me iedere keer weer zo intens….. Dan herken ik ECHTE LIEFDE als voorproef, van wat ons straks in de hemel te wachten staat….

 

Een gedicht wat ik daarover kortgeleden schreef is;

 

Het leven is veel makkelijker dan je denkt

God’s Grote Plan

jij als onderdeel

Afhankelijk van God, zelf alles loslaten

In Zijn Liefdevolle Hand

 

en dán gebeuren er Grote Dingen!

 

Géén controle

Géén gepieker

Géén zorgen

Géén slapeloze nachten

 

Heerlijk leven als een kind

Genieten van de dingen om je heen

 

Van de natuur

van het seizoen

van het weer

van je man en kinderen

van een vreemde op straat

die je toelacht…..

3 reacties »

 1. Lieve Desirée.

  Super van je dat je dit zo op papier hebt gekregen.
  Ik vindt dat je het goed verwoord hebt en hoop dat veel
  mensen er wat aan zullen hebben. Ik ben trots op je.

  Liefs, Gezina

  Comment door Gezina — 24 februari 2009 @ 13:54

 2. Volgens mij was jij al een hele lieve vrouw, dat straal je gewoon uit.

  Je schrijft in het gedicht dat we moeten loslaten, geen gepieker en geen zorgen.
  God zei kort geleden tegen mij dat ik me geen zorgen moest maken, omdat zorgen maken, ziek maakt. Maar loslaten is moeilijker dan je denkt. Je pakt het vaak onbewust terug.

  Liefs Meijra

  Comment door Meijra — 17 maart 2009 @ 21:59

 3. Het is moeilijk, totdat je ervaart, dat het zoveel prettiger is om alles aan Hem over te kunnen laten.
  Vaak denken we, dat we controle over dingen hebben, maar dat hebben we helemaal niet. Toen ik ging beseffen, dat alles door Hem bedacht is, toen wist ik, dat mijn “zorgen maken” helemaal geen zin heeft!
  En die wetenschap hielp mij om steeds meer los te laten en alleen te doen, wat Hij op mijn pad brengt. Dat is wat Hij van mij vraagt. Als ik straks aan de hemelpoort sta (en dan hopelijk wél mag blijven, over een heleboel jaren) dan vraagt God niet waar ik me allemaal zorgen over gemaakt heb, maar wat ik gedaan heb voor Hem en of ik mij beschikbaar heb gesteld voor Zijn koninkrijk!
  Dan wordt alles anders….

  Comment door Desiree — 17 maart 2009 @ 22:11

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*