6 juli 2010

Tuin van mijn hart

Categorie: Schilderijen — Desiree @ 20:40

Dit een schilderij uit de serie  “schilderen vanuit je hart”.

Deze keer was er geen opdracht; alleen een houten hart om te beschilderen naar eigen inzicht.

Een aantal jaren geleden ging ik regelmatig naar een psycholoog. Op een keer gingen we bidden, om te vragen wat er in “de tuin van mijn hart” is.

Zeer regelmatig zie ik ‘s avonds voor het slapen gaan ineens een beeld van een prachtige bloem. Soms is het een bestaande bloem, maar meestal een prachtige onbekende bloem. Daarom heb ik bijzondere niet-bestaande bloemen aan de randen geschilderd.

De stenen onderin het hart staan voor de pijn, verdriet, zorgen, diep weggestopte dingen, waar je liever nooit meer aan denken wilt. Maar God nodigt ons uit, om ze in het licht bij Hem te brengen.

Als je je hart voor Hem openstelt;  dan kan hij die zware stenen omvormen in LIEFDE. De stenen zijn dan niet meer zwaar en lijken daarom in de lucht te zweven in een vorm van een hart.

De kleuren die ik gebruikt heb, zijn bedoelt om ruimte en licht te geven. Onderin is het het donkerst, maar hoe meer er in het licht gebracht wordt, hoe lichter het hart wordt.

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*