6 juli 2010

Waar word je blij van?

Categorie: Schilderijen — Desiree @ 19:41

Een schilderij uit de serie  “schilderen vanuit je hart”.

Verbondenheid is iets, wat mij het meest blij maakt; samen zijn, samen delen, vreugde, verdriet, maakt niet uit wat.Er mogen zijn, zoals je bent. Geen verwachtingen en eisen aan elkaar stellen, maar wederzijds voor elkaar klaar willen staan. Het beste in elkaar naar boven halen.

Toen ik over dit schilderij zat na te denken, moest ik sterk denken aan de zin “geworteld in Liefde, dragen we sámen veel vrucht!” ( een samenvatting van Efeze 3: 14-21)

Dat beeld heb ik toen geprobeerd uit te beelden. Het hart staat symbool voor de liefde en die heb ik de basis laten zijn voor de wortels, waarmee de liefde kan stromen naar de boom. De stam heeft 3 takken gekregen; één voor God, één voor Jezus en één voor de Heilige Geest. Via die kanalen komen er vruchten in de boom; vruchten van LIEFDE.

De boom groeit verder dan het schilders-doek is, om aan te geven, dat de groei in LIEFDE oneindig is.

Als je je wortels vanuit Liefde laat groeien, dan ontstaat er verbondenheid met God én met elkaar. Daarom heb ik om de boom 7 poppetjes geschilderd, omdat 7 het getal van de volheid is; iedereen hoort erbij!

De gele achtergrond staat symbool voor het Licht, dat tussen de bladeren, tussen de vruchten van de Liefde, zichtbaar blijft. Alles is omringd met Zijn LICHT en LIEFDE.

Geen reacties »

Nog geen reacties.

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*