26 mei 2009

“Ik heb Jezus/Allah ontmoet!”

Categorie: Vragenvuur — Desiree @ 13:54

De volgende vraag kreeg ik kortgeleden in mijn mail-box;

> Wat me verwondert is dat sommige mensen zo zeker weten dat ze Jezus hebben
> ontmoet, b.v. het verhaal van de leeuw.

Meestal is het gewoon een “zeker weten” dat het Jezus is, of God, of Allah. Bij mij was dat in de ervaring van de Leeuw het geval. Dan is het echt een innerlijk weten en daar kan je ook niets anders van maken.

Aan de andere kant heb ik ook de ervaring uit de Herberg, waarin ik schrijf, dat ik God heb ontmoet. In die ervaring was het voor mij een gevoel, dat Hij het was en daarom zeg ik daar ook bijna altijd bij, dat Hij “naar mijn idee” God is.

God zien, is voor mij ook niet hetzelfde als iemand zien, zoals wij dat hier op Aarde doen. Het is geen fysieke verschijning, maar aan de andere kant wel fysiek maar op een andere, toch wel geestelijke manier. De uitstraling was een heel belangrijk aspect, maar het is de uitstraling van de persoonlijkheid. Ik zag niet een fysiek gezicht, zoals je dat hier hebt. Je “ziet” iemand daar, zoals die persoon IS. En daarmee “ken” je iemand dan beter, dan dat je, zoals hier, naar iemands uiterlijk kijkt.

Dus je herkent iemand daar beter doordat je zijn persoonlijke uitstraling ziet; wie hij/zij werkelijk is, dan aan de uiterlijke kenmerken die iemand heeft. En dat is voor Boven dus net zo fysiek, zeg maar, als dat hier alleen het uiterlijk fysiek is.

Iemand herkennen aan de persoonlijkheid is veel intenser; geeft direct een veel diepere verbondenheid. Je kunt dat een beetje herkennen, als je b.v. iemand voor het eerst ziet, die je niet direct een positieve indruk geeft, maar waarmee je toch samen dingen moet gaan doen. Als je iemand daardoor beter leert kennen en gaat waarderen, dan wordt het uiterlijke beeld over die persoon ook mooier.

Dan heb je je beeld over die persoon laten groeien door de persoonlijkheid erbij te betrekken. En dat aspect is in de Hemel dus belangrijker dan het uiterlijk op zich.

2 reacties »

 1. Hallo Desirée,

  Ook ik weet dat ik God heb ontmoet,tijdens dood door verdrinking, maar als ze me zouden vragen hoe God eruit zag, dan zou ik dat niet uit kunnen leggen Ik weet wel dat Hij onvoorstelbaar veel liefde uitstraalt. Geen liefde zoals we hier op aarde kennen. Het is heel overstelpend en alleen uit te leggen aan BDE-ers onder elkaar, die God ook hebben ontmoet en die overstelpende liefde hebben mogen meemaken.

  Ik heb God niet gezien als persoon, maar Hij was bij mij aanwezig in een wolk. Jezus heb ik ook ontmoet, dat was wel een ‘persoon’.Jezus heeft mijn ziel persoonlijk terug begeleidt naar de aarde en heeft er samen met God voor gezorgt, dat de geest terug kon keren in het lichaam.

  Er is geen mens aan te pas gekomen om mijn lichaam, waarvan ik zeker weet dat het als een lege en dode cocon, naar de diepten van het water zonk, naar boven gehaald heeft. Mijn geest zweefde boven het water en liet me zien hoe mijn vader, die mij niet zwemmend kon redden, omdat hij niet zwemmen kon, zijn best deed om toch al het mogelijke te doen om mij van de verdrinkingsdood te redden.

  Te weten, dat je gered bent, omdat het Gods wil was, dat Hij er alleen voor kon zorgen, dat je nog gered bent, dat Hij je lichaam als het ware naar de oppervlakte van het water voort gestuwd heeft zodat de geest zich weer met het lichaam kon verenigen, is een overweldigend gevoel…

  Comment door Gelland — 5 juni 2009 @ 16:25

 2. Dank je wel, dat je je prachtige verhaal hier wilde plaatsen.
  Het is fantastisch om te merken, dat God je zó heeft laten weten, dat Hij jou hier wil hebben en je daarom ook redt! En vooral te weten en ervaren, dat je zó GELIEFD bent.
  Past het ook in je levensverhaal, dat God jou dit op zo’n bijzondere wijze heeft laten ervaren?

  Liefs,
  Desirée

  Comment door Desirée — 6 juni 2009 @ 18:35

RSS-feed voor reacties op dit bericht. | TrackBack URI

Laat een reactie achter

XHTML (U kunt de volgende tags gebruiken):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> .

*